Bedrijfspand

Heeft u een eigen bedrijfspand? Dan kunnen de volgende verzekeringen voor u van belang zijn:

  • gebouwverzekering; daarmee wordt het gebouw verzekerd tegen schade. Dit is te vergelijken met een opstalverzekering voor particulieren
  • glasverzekering; daarmee verzekert u het glas in de buitengevel van het bedrijfspand
  • inventarisverzekering; daarmee worden de meubels en inrichting die u zelf in het pand heeft gezet verzekerd
  • goederenverzekering; daarmee verzekert u de handelsgoederen die in het pand liggen
  • geldverzekering; daarmee verzekert u de schade die is ontstaan door het verloren gaan van geld of geldswaardige papieren door brand, overval, inbraak of fraude
  • milieuverzekering; die vergoedt de saneringskosten bij verontreiniging van bodem en of water. Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken lopen meer risico op het veroorzaken van milieuschade. Maar ook een brand kan milieuschade veroorzaken.
  • inductieschadeverzekering; inductieschade is een extreme stroomstoot die ontstaat door bijvoorbeeld een storing in het elektriciteitsnet of door blikseminslag. Door zo’n stroomstoot kan brand ontstaan of kan de apparatuur die is aangesloten op het elektriciteitsnet kapotgaan. Een dekking voor schade door inductie is soms onderdeel van een inventarisverzekering.
  • computerverzekering; daarmee verzekert u de materiële schade van computerapparatuur. Computers kunnen ook tijdens transport en verblijf buiten het risicoadres worden verzekerd. Deze verzekering is vaak uit te breiden met een data- en softwareverzekering.
  • elektronicaverzekering; die dekt materiële schade van (elektronische) apparaten. Gevolgschade (zoals dataschade) kan naar wens mee worden verzekerd.

Huur versus koop
Als u een bedrijfspand huurt, kunnen sommige verzekeringen onderdeel zijn van de huurprijs of servicekosten. Dit kan het geval zijn bij een gebouwverzekering, een glasverzekering en/of een milieuverzekering. Lees het huurcontract en de specificatie van de huurprijs goed door om te kijken of u voor deze schadegevallen al bent verzekerd.

Assurantiekantoor van der Goes informeert u graag verder. Elk type bedrijf heeft andere verzekeringen nodig. Wij verdiepen ons in uw bedrijf zodat u exact op de juiste manier verzekerd bent.

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraak via info@vd-goes.nl of telefoon: 023 – 525 68 25.