Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Gelijk hebben en gelijk krijgen is helaas niet altijd hetzelfde. Als er een conflict ontstaat met een personeelslid, klant of leverancier kunnen de kosten voor een advocaat soms hoog oplopen. Met een bedrijfsrechtsbijstandsverzekering bent u verzekerd van juridisch advies. 

Wanneer komt de bedrijfsrechtsbijstandsverzekering van pas?

Het kan u overkomen dat u een conflict krijgt met een partij omdat u vindt dat deze niet naar verwachting presteert, een kwade opzet heeft, niet wil betalen of niet levert wat afgesproken is. U kunt dan juridische acties ondernemen en de rechtsbijstandsverzekering helpt hierbij. Niet in de vorm van schadepenningen, maar u krijgt juridische hulp van een gespecialiseerde organisatie, zonder hiervoor extra te hoeven betalen.

De meeste bedrijfsrechtsbijstandsverzekeringen dekken de volgende conflicten:

  • conflicten met personeel
  • conflicten met afnemers die niet willen betalen
  • conflicten met leveranciers van diensten voor de bedrijfsvoering (accountants e.d.) of met de overheid.
  • conflicten inzake verkeerszaken
  • conflicten met leveranciers van goederen en diensten

Er zijn echter ook conflicten die niet worden gedekt. 

Assurantiekantoor van der Goes informeert u hier graag over. Wat zijn de voor-en nadelen van deze verzekering en is het voor uw bedrijf echt noodzakelijk om deze verzekering af te sluiten?

Wij verdiepen ons in uw bedrijf zodat u op de juiste manier verzekerd bent. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraakvia info@vd-goes.nl of telefoon: 023 – 525 68 25.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering vind u op de website van het verbond van verzekeraars.