Bedrijfsaansprakelijkheid

Bij de uitoefening van uw bedrijf kan er directe materiële of financiële schade worden toegebracht aan derden of aan eigendommen van derden. Deze schade wordt gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Afhankelijk van het beroep geldt er een andere verzekering. Bijvoorbeeld een werkgeversverzekering of een kantoorverzekering. Alles dient op de juiste manier te worden geformuleerd, zodat de dekking goed geregeld is.

Het is een tamelijk complexe verzekering – een risicoanalyse is hierbij heel belangrijk. Laat u goed informeren over de mogelijkheden die passen bij uw specifieke situatie.

Een andere schadecategorie is zuivere vermogensschade. Dit is de schade die een derde lijdt door het missen van inkomsten. Heeft u een adviserend beroep of bedrijf, dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van toepassing. 

Een voorbeeld van beroepsaansprakelijkheid: u maakt een computerprogramma waar een fout in blijkt te zitten. Als gevolg hiervan loopt het logistieke systeem van uw klant in de war, waardoor het bedrijf niet kan leveren en een grote hoeveelheid omzet misloopt. Deze gemiste omzet of gemiste winst wordt als schade gezien. In sommige branches komt het voor dat opdrachtgevers zo’n verzekering als voorwaarde stellen.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders bestaat er een speciale bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Bestuurders worden in toenemende mate persoonlijk aansprakelijk gesteld. Dat kan een flinke aanslag betekenen op het privévermogen.

Met een  bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is dit risico goed verzekerd.

Ook kunnen producten worden verzekerd onder een productaansprakelijkheidsverzekering.

Assurantiekantoor van der Goes informeert u graag voor uw specifieke situatie. Elk type bedrijf heeft andere verzekeringen nodig.

Wij verdiepen ons in uw bedrijf zodat u exact op de juiste manier verzekerd bent. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraak via info@vd-goes.nl of telefoon: 023 – 525 68 25.